FAQČesto postavljena pitanja i odgovori

Botox - uklanjanje bora


(PITANJE)

Odlučila sam se za botoxom uklanjanje bora, i htjela bih tu uslugu od Vas. Otklanjanje bora injekcijom botox željela bih uraditi na licu i to u predjelu od kraja usni prema dole-prema bradi i od nosa prema usnama, te one dvije bore između obrva. Imam 60 godina i prilično dobro izgledam, i ne smetaju mi ostale borice, osim te koje sam navela.

(ODGOVOR)
Vaš problem se može riješiti na slijedeći način: bore oko usana odnosno marionetske bore koje uključuju nosno-usnu brazdu i linije oko usana nosa i brade se ne rješavaju botox-om već tehnikom filera u koje spada hijaluronska kiselina (restylane). Tretman se uglavnom radi bez anestezije, prisutna je bol koju većina pacijentica podnosi bez problema, Tretman košta ovisno od utrošenog materijala i broja bora. Bore mrgođenja, odnosno bore između obrva se rješavaju kombinacijom botox-a i navedenog restylane-a. Prvo se aplicira botox da se smanji pokretljivost mišića koji dovode do stvaranja bora mrgođenja, a zatim se duboke bore napune sa hijaluronskom kiselinom. Oba tretmana traju veoma kratko, max sat vremena i spadaju u tzv. lunch seanse. Konačni efekat se vidi 3 do 7 dana nakon tretmana, a tretmani se mogu ponavljati svakih 6 mjeseci.

Back to top
Laserska epilacija


(PITANJE)

Htio bih uraditi lasersku depilaciju ruku i leđa a kasnije možda i grudi, pa me ineresuje kolika je uspješnost trajnog uklanjanja dlačica, kod mene su crne dlačice a čuo sam da je uspješnost bolja što su dlačice tamnije! I koliko je tretmana najmanje potrebno uraditi?

(ODGOVOR)
Dlačice je moguće, ukoliko su pigmentirane, ukloniti sa svih dijelova tijela. Najbolji rezultati se postižu na zonama gdje su dlačice izrazito debele i tamne. Zona bikinija obično najefikasnije reagira na lasersku epilaciju, a zatim nausnice, brada, nadkoljenice, podkoljenice... Potrebno je uraditi 3 - 6 tretmana da bi se postiglo 75 - 90% uništenja dlačica. Inače, raspolažemo sa najjačim diodnim laserom firme Asclepion iz Njemačke za trajno uklanjanje dlačica. Cijena zavisi od regije koja se radi,

 

(PITANJE 2)
Da li postoji neki redoslijed regija tijela za lasersku epilaciju koji vi preporučujete i ako postoji koju regiju bi ste savjetovali? Cijene tretmana pojedinih regija tijela (ili se to računa po cm2 tijela) ?

(ODGOVOR 2)
Laserska epilacija je jedina metoda trajnog uklanjanja dlačica i efekat je 75 - 90% uklonjenih dlačica nakon 4 - 6 tretmana. Period između tretmana je 8 - 12 sedmica, a između tretmana dlačice nije uputno depilirati voskom ili čupati. Tačno je da je uspješnost veća kod tamnijih dlačica.

Back to top
Hemijski piling


(PITANJE)
Već duži period imam želju da uradim hemijski piling lica kako bih uklonila ožiljke od akni koje nisu naročito duboke već su više kao nedostatak pigmentacije..zatim pore koje su nastale kao produkt diranja lica tj.cijepanja akni.. i par suncanih pjega koje imam na nosu.. Prije toga bih imala bih par pitanja u vezi samoga pilinga...Pošto ja živim i radim u Kuwajtu (minmalna temp. 40 step. ,a max. 65 step.) interesuje me proces prije a naročito poslje pilinga, sam učinak koliko je moguć, proces oporavljanja koliko je dugotrajan. Poslije pilinga koliko je moguće izlaganje suncu. Nakon tretmana ,tj.nakon prve sedmice interesuje me izgled kože da li je za učinak potreban puno veći period i koje su moguće posljedice.

(ODGOVOR)
Za rješavanje ožiljaka od akni smatram da je bolji laserski tretman (frakcijski laser) - najbolja tehnologija današnjice. Hemijski piling je tretman podmlađivanja koji se koristi najčešće kod suncem oštećene kože za skidanje pigmentacija. Za tretman ožiljaka od akni danas je najsevremenija tehnologija fraksel laser. Tretman se obavlja bez anestezije, oporavak je 4 - 7 dana, lice izgleda kao da je izgorilo na suncu. Efekat tretmana je trenutna osvježenost lica, smanjenje ožiljaka, smanjenje pigmentacije. Tretmani se mogu ponavljati svakih 2 - 4 mjeseca, a obično je potrebno uraditi 2 - 4 tretmana. Prva tri dana je potrebno izbjegavati make up, a 6 nedjelja poslije tretmana je obavezna svakodnevna upotreba kreme sa zaštitnim faktorom.

Back to top
Lasersko uklanjanje kapilara/vena


(PITANJE)
Zanima me da li preporučujete lasersko uklanjanje kapilara/vena na nogama u toku ljeta. Imam tanku i 'providnu' kožu, tako da se vene više vide nego što su proširene, osim jedne na lijevoj nozi. Veći problem su kapilari kojih imam dosta i plavih i crvenih. Problem je više estetski nego zdravstveni, nasljedni faktor je u pitanju. Da li tretmane radite u Sarajevu?

(ODGOVOR)
U Sarajevu radim utorkom i srijedom. Rezultati laserskog odstranjivanja kapilara na licu su fascinantni. Crveni i plavi kapilari na nogama se mogu tretirati laserom i obično se nakon više ponovljenih tretmana mogu postići sasvim prihvatljivi terapijski rezultati. Uvijek je potrebno napraviti probni tretman na ograničenom dijelu nadkoljenice ili podkoljenice da se procijeni reaktivnost Vaše kože. Toplo bih preporučio da probni tretman uradite prije početka ljeta.

Back to top
Uklanjanje celulita


(PITANJE)

Želim samo da Vas pitam da li kod Vas postoje neki tretmani protiv celulita? Ako postoje koji su i kakvi su efekti?

(ODGOVOR)
Nudimo više tehnika za tretman celulita, između ostalog TRIACTIVE laserska tehnologija kojom se vakumskom stimulacijom, laserskim zagrijavanjem i krio masažom drškom postiže vrlo uspješan efekat u pogledu smanjivanja i uklanjanja celulita. Tretman traje sat vremena, broj tretmana varira od 5 - 10 i postižu se izvrsni rezultati u pogledu smanjivanja celulitisa. Preporučuje se i ultrazvuk i body wrapping. Masaža se obavezno kombinira sa navedenim tehnikama, a za klijente koji žele zategnuti trbuh i smanjiti količinu masnih naslaga se povremeno preporučuje i elektrostimulacija. Tretmani traju po pravilu sat vremena. Naravno, potrebno je provoditi zdrav režim ishrane, unositi dosta vode u organizam kao i baviti se fizičkim aktivnostima.

Back to top

FAQ nije riješio Vaš problem?

Ukoliko niste pronašli odgovor za Vaš problem možete nas kontaktirati putem naše kontakt forme.

Kontakt forma