Usluge Farah centra

Fileri Teosyal

FILERI ZA LICE

Fileri su posebna vrsta supstanci koje se vrlo uspješno koriste kod odstranjivanja bora na licu i vratu, preoblikovanja lica kao I kod uvećanja usana! Koriste se tako što se ubrizgavaju na željenom području. Upotreba filera je još jedan zahvat iz domena kozmetologije i njegova popularnost sve više raste.

Procedura se posebno preporučuje poslovnim ljudima koji žele vrlo brzi oporavak. Rezultati su nevjerovatni. Klijent vrlo brzo dobija svjež i mladalački izgled lica. Rezultati se vide odmah,a sa svakodnevnim aktivnostima se može nastaviti već nakon nekoliko sati!

Fileri su materijali koji se plasiraju u duboke linije i bore. Fileri kao sredstvo tipično se koriste za ove bore i mogu se kombinovati sa laserskim tretmanima.

U najvećiem broju slučajeva, fileri se koriste za

 • popunjavnje nazolabijalnih bora (nosnousne brazde)
 • popunjavanje “lavlje bore” (bora između obrva - bora mrgođenja, na mjestima gdje je koža “pukla”)
 • bore smijalice
 • pušačke bore oko usana
 • marionetske bore (linije od usana prema bradi)
 • popravljanje kontura lica
 • povećanje jagodica
 • popunjavanje i korekcija usana

U zadnje vrijeme, vrlo je popularna Happy lift metoda podizanja tonusa lica u 8 tačaka kombinacijom različitih vrsta filera!

Popunjavanje bora oko usana, između obrva (na mjestima gdje je koža “pukla”, povećanje jagodica ili povećanje gornjih i donjih usana. Udubljenja od bubuljica, ospica i drugih udubljenih ožiljaka takođe mogu biti poboljšani.

U savremenoj praksi fileri sa hijaluronskom kiselinom su zauzeli dominantno mjesto u odnosu na silikonske i kolagenske filere.

KANDIDATI ZA FILERE

Kandidati su  uglavno osobe između 35 do 55 godina sa vidljivim udubljenima, dubokim nazolabijalnim brazdama, asimetrijama lica, “usječenim” borama oko oka, čela, obraza i nosa I klijenti kojima smeta nedostatak koji možemo korigovati na ovaj način!

PREGLED PRED TRETMAN

Prije tretmana se analizira problem, crte lica i saslušaju se želje klijenta. Obavezno je naglasiti ako ste skloni alergijama! Ne dozvoljava se upotreba aspirina, vitamina E i estrogenih hormona prije tretmana.

TRETMAN

Tankim mikrokanilama se vrši ubrizgavanje gela čime se postiže popunjavanje bora, smanjivanje bora nosnousne brazde, općenito marionetskih bora oko usana, preoblikovanje lica ili uvećanje usana! 

Filere koje koristimo su hijaluronski fileri TEOXANE LABORATORIJE iz Ženeve:

 • TEOSYAL®RHA (Teosyal Dinamik) - Lice je sve samo nije statično! Prva hijaluronska kiselina koja poštuje izražajnost vašeg lica, prilagođava se dinamici lica... Filer na temelju hijaluronske kiseline dizajniran za podršku kože u svakom pokretu, a pomaže sačuvati vitalnost i mekoću vašeg lica. Pogodan je za većinu mobilnih područja lica: perioralno područje, obraze, nazolabijalne (nosnousne) bore, čelo…
 • TEOSYAL First Lines sadrži 20 mg/g HA. Koristi se za ispravljanje blagih linija i površinskih bora, posebno u osjetljivim regijama kao što su uglovi očiju (tzv. svračije noge) i perioralna regija (linije iznad gornje usne).
 • TEOSYAL Global Actionsadrži 25 mg/g HA. Koristi se za popunjavanje linearnih nabora kože, blagih i srednje izraženih nazolabijalnih brazdi, perioralnih bora i glabele (regija čela između unutrašnjih ivica obrva). Radi održavanja efekata preporučuje se dopunski tretman nakon 6-9 mjeseci.
 • TEOSYAL Deep Linessadrži 25 mg/g HA. Koristi se za popunjavanje srednje dubokih bora na licu, prije svega nazolabijalnih bora i perioralnih linija. U zavisnosti od dubine bora tretman je potrebno uraditi 1-2 puta, a efekti se održavaju 6-9 mjeseci.
 • TEOSYAL Kisssadrži visoko umreženu HA 25 mg/g pogodnu za tretiranje osjetljive regije usana. Ovim filerom se postiže uvećanje volumena usana, popunjavanje uglova, konturisanje i rehidratacija usana. Dopunski tretman se vrši poslije 9-12 meseci.
 • TEOSYAL Redensity (I)je ekskluzivna formula bazirana na HA 15 mg/g u kombinaciji sa 8 aminokiselina, 3 antioksidansa, 2 minerala i 1 vitaminom. Koristi se za popunjavanje bora, ujednačavanje boje kože (prosvjetljenje tena), hidrataciju i popravljanje kvaliteta kože sinergističkim dejstvom hijaluronske kiseline, aminokiselina, antioksidanasa, bakra, cinka i vitamina B6. Procedura se sastoji od 3 tretmana, koji se izvode u razmaku od 3 nedjelje.
 • TEOSYAL Redensity (II) Eyesje takođe kombinovana formula na bazi HA 15 mg, aminokiselina, antioksidanasa, minerala i vitamina. Koristi se za regeneraciju i hidrataciju kože osjetljive regije oka.

HAPPY LIFT - nehirurško podizanje tonusa lica Teosyal resorptivnim filerima u 8 tačaka

Kombinacijom ovih filera, podižemo tonus lica u 8 tačaka!

Specifičnost ovih filera je da duže traju od ostalih, apsolutno se prilagođavaju konturama lica zahvaljujući “ukrštavanju” hijaluronske kiseline u gradaciji od 1 do 4 (od najnježnije do najgušće)!

KOMPLIKACIJE

Komplikacije su vrlo rijetke i uglavnom se svode na otok i podliv koji prolazi za nekoliko dana. Alergijske reakcije na strano tijelo su vrlo rijetke. Stvaranje grudvica takođe vrlo rijetko.

POSLIJE TRETMANA

Ne zahtijeva se posebna njega. Ukoliko se pojave otoci treba stavljati hladne obloge.

Pratite naš rad

Dermatološko kozmetički centar
Farah Tuzla

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih.

FARAH Tuzla

Ulica Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina

+387 (0)35 25 55 55
+387 (0)35 25 55 06
+387 (0)35 27 62 81 
+387 (0)61 15 69 03 (Viber)

FARAH Sarajevo

Importanne centar IV sprat,
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

+387 (0)33 59 29 00
+387 (0)33 59 29 01

Radno vrijeme - Tuzla

Radno vrijeme - Sarajevo

2018 © DKC Farah Tuzla, sva prava pridržana | Design by: Web studio NESA