Masaže by FARAH

Anticelulitna masaža

Svaka metoda za rješavanje celulita ima za cilj smanjiti količinu masnih stanica, poboljšati krvotok, vratiti elastičnost i tonus vezivnog tkiva te stimulirati izlučivanje otpadnih tvari iz organizma. Nezdrav i nepravilan način života (nedovoijno uzimanje tekućine, nepravilno disanje, premorenost), neodgovarajuća ili preobilna prehrana, nedovoljna fizička aktivnost, stresovi, zagađen zrak i hrana - sve to pogoduje nastajanju celulita. To rezuitira poremećajem probave, zatvorom i slabom cirkulacijom. Celulit se stvara u vezivnom tkivu, a sastoji se od masnoće, vode i otpadnih toksičnih tvari. Kroz masno vezivno tkivo neprestano kruže hranjive tekućine: voda, krv, limfa, koje njima raznose kisik i hranjive sastojke čisteći ga od štetnih tvari.

Promjene nastaju kada je usporen proces otklanjanja otpadaka. Celulit nastaje onda kada organizam nije u stanju osloboditi se od otrovnih tvari. Zbog toga vezivna tkiva zasićena vodom i otpacima debljaju, postaju tvrda i stvaraju nepokretne džepove koji nabujaju dok se ne pretvore u tkivo slično narančinoj kori.

Masaža povećava dobre strane vježbe. Masirati možemo određene celulitne otekline na pojedinim područjima tijela kako bi smo direktno djelovali na cirkulaciju krvi. Osobito pomaže onim dijelovima tijela na koje se teško utiče vježbanjem kao što je unutrašnja strana koljenja ili gornji vanjski dio bedara. Masažom se može tačno prići ugroženom području i prilagoditi intenzitet dodira individualnim pristupom. Da bi se postigli najbolji rezultati, anticelulitna masaža preporučuje se tri puta sedmično u razdobiju od tri mjeseca, kako bi se postigli vidljivi rezultati, a poslije toga preporučuje se jedan puta sedmično radi održavanje postignutog stanja. Izuzetno dobro bi bilo kombinovati je sa anticelulitnim programima.

Pratite naš rad

Dermatološko kozmetički centar
Farah Tuzla

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih.

FARAH Tuzla

Ulica Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina

+387 (0)35 25 55 55
+387 (0)35 25 55 06
+387 (0)35 27 62 81 
+387 (0)61 15 69 03 (Viber)

FARAH Sarajevo

Importanne centar IV sprat,
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

+387 (0)33 59 29 00
+387 (0)33 59 29 01

Radno vrijeme - Tuzla

Radno vrijeme - Sarajevo

2018 © DKC Farah Tuzla, sva prava pridržana | Design by: Web studio NESA