Vođeni isključivo vlastitim idejama centar smo stvarali godinama. Sa radom smo počeli u 05. mjesecu 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Arhitektonski originalno uređen ambijent ispunjen zvukom relaksirajuće muzike i opojnim aromatičnim mirisima plijeni sva Vaša osjetila, obnavlja životnu energiju i vodi Vas daleko od stresne svakodnevnice. Od početnih 40-ak kvadratnih metara izrasli smo u 10-ak puta veći centar koji funkcioniše u 3 različito opremljena dijela:

1. Dermatološka ordinacija i laserski centar
(sve usluge vrši prof. dr. specijalista dermatovenerolog u saradnji sa educiranim osobljem) U dermatološkoj ordinaciji možete dobiti uslugu dermatološkog pregleda - uspostavljanje dijagnoze i preporuku najsavremenije terapije za rješenje dermatološkog problema od strane prof. dr. sci. med. Edina Suljagića, dermatovenerologa čiji rezultati rada su verificirani od strane dugog niza zadovoljnih pacijenata iz šire regije. Stalnim edukacijama širom svijeta, prof. Suljagić svojim pacijentima pruža vrhunski pregled po svim pravilima klasične i savremene dermatologije. Uvođenjem prvog lasera -Mediostar lasera za trajno odstranjivanje nepoželjnih dlačica.2001 god. počela je saradnja Dermatološko kozmetičkog centra Farah sa njemačkom tvrtkom Asclepion - evropskim liderom u proizvodnji lasera za primjenu u dermatologiji, Do 2011 god nabavili smo još 9 lasera tako da je Tuzla i DKC Farah pored Trsta i Praga postao referentni centar za edukativne treninge iz oblasti laserske dermatologije i dermatohirurgije. Odajući priznanje upornom radu, velikom broju klijenata i fascinantnim rezultatima, njemačka tvrtka Asclepion proglasila je Dermatološko kozmetički centar Farah edukativnim centrom dermatologa i plastičnih hirurga za rad na laserima njihove proizvodnje. Svake godine se planiraju i vrlo uspješno realiziraju edukacije doktora iz šire regije što je dokaz da Dermatološko kozmetički centar Farah ide korak ispred vremena.

Danas, Farah centar Tuzla i Sarajevo su opremljeni sa po 12 laserskih uređaja (Laseri za epilaciju dlačica – CUTERA, ALEXANDRIT, MEDIOSTAR, FRAKCIJSKI LASER – umanjivanje oiljaka, podmlađivanje, PEARL LASER – laserski piling lica, QuadroStarPROyellow i BEAUTYSTAR laseri – odstranjivanje kapilara na licu, CUTERA – odstranjivanje kapilara i manjih vena na nogama, CO2 i ERBIUM YAG laseri – odstranjivanje benignih mladeža, svih vrsta bradavica i dobroćudnih tumora na koži, TATOO LASER – odstranjivanje tetovaža, pjega i ostalih pigmentacija, LASER ZA VAGINOPLASTIKU – pomlađivanje rodnice, TRIACTIVE LASER za oblikovanje tijela kao i sa dva uređaja za tretmane tijela - RADIOFREKVENTNI VALOVI i KAVITACIJA!

Zato s pravom možemo reći da smo najopremljeniji centar u regiji!

 

2. Kozmetičko – masažni centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože i relaksaciju tijela (sve usluge vrše po visokim kriterijima birane i educirane kozmetičarke - fizioterapeuti) Kozmetičke usluge pruža 13 kozmetičarki - fizioterapeuta sa položenim državnim ispitom, educiranim u Sarajevu, Zagrabu, Beogradu, Opatiji, Rogaškoj Slatini... Pod supervizijom prof. Suljagića i stalnim edukacijama u zemlji i inostranstvu, svojim znanjem i specifičnim pristupom svoj životni poziv su posvetile zdravoj ljepoti i zadovoljstvu svojih klijenata.

 

3. Očekivano.Neočekivano.Nezaboravno! FARAH ACADAY SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha. Ponosni na lasersko dermatološki i kozmetički dio našeg centra svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u starobosanskom ambijentu. Jakuzi, finska sauna, turska sauna, tuševi doživljaja i relax room uz ambijentalnu muziku i pećinski doživljaj u središtu gradske gužve - ono je što se riječima ne može dovoljno dobro opisati. Naša saradnica brine o vašoj ugodnosti i uz posluženje osvježavajućih napitaka i refleksnom masažom stopala potrudit će se da Vaša posjeta ostane iz dolaska u dolazak nazaboravna. Kombinujući moćne kliničke mogućnosti medicinske profesije iz oblasti dermatologije i elemente SPA akademija tretmana ostvarujemo našu misiju: svojim stalnim i potencijalnim klijentima, tradicionalnim i najsavremenijim medicinskim tehnikama, u svakom momentu nudimo rješenje problema na koži i razne mogućnosti očuvanja vitalnosti, zdravlja i stvaralaštva u svim životnim razdobljima.

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.farah.ba/index.php/o-centru/o-nama#sigProId9767e15b00