Fileri Teosyal

Teosyal fileri DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Teosyal fileri DKC Farah Tuzla i Sarajevo

TEOSYAL® PROIZVODI

Cjelokupna paleta TEOSYAL® proizvoda sastoji se iz jedinstvenih dermalnih filera različite gustine i svojstava, na taj način svaki proizvod je namjenjen određenoj regiji lica sa ciljem postizanja optimalnih rezultata od prevencije nastajanja bora, remodeliranja kontura lica do poboljšanja kvaliteta kože.

FILERI ZA LICE

Fileri su posebna vrsta supstanci koje se vrlo uspješno koriste kod odstranjivanja bora na licu i vratu, preoblikovanja lica kao i kod uvećanja usana. Koriste se tako što se ubrizgavaju na željenom području. Upotreba filera je još jedan zahvat iz domena kozmetologije i njegova popularnost sve više raste.

Procedura se posebno preporučuje poslovnim ljudima koji žele vrlo brzi oporavak. Rezultati su nevjerovatni. Klijent vrlo brzo dobija svjež i mladalački izgled lica. Rezultati se vide odmah,a sa svakodnevnim aktivnostima se može nastaviti već nakon nekoliko sati!

Fileri su materijali koji se plasiraju u duboke linije i bore. Fileri kao sredstvo tipično se koriste za ove bore i mogu se kombinovati sa laserskim tretmanima.

U najvećiem broju slučajeva, fileri se koriste za:

 • popunjavnje nazolabijalnih bora (nosnousne brazde)
 • popunjavanje “lavlje bore” (bora između obrva - bora mrgođenja, na mjestima gdje je koža “pukla”)
 • bore smijalice
 • pušačke bore oko usana
 • marionetske bore (linije od usana prema bradi)
 • popravljanje kontura lica
 • povećanje jagodica
 • popunjavanje i korekcija usana

U zadnje vrijeme, vrlo je popularna Happy lift metoda podizanja tonusa lica u 8 tačaka kombinacijom različitih vrsta filera!

Popunjavanje bora oko usana, između obrva (na mjestima gdje je koža “pukla”, povećanje jagodica ili povećanje gornjih i donjih usana. Udubljenja od bubuljica, ospica i drugih udubljenih ožiljaka takođe mogu biti poboljšani.

U savremenoj praksi fileri sa hijaluronskom kiselinom su zauzeli dominantno mjesto u odnosu na silikonske i kolagenske filere.

TRETMAN

Tankim mikrokanilama se vrši ubrizgavanje gela čime se postiže popunjavanje bora, smanjivanje bora nosnousne brazde, općenito marionetskih bora oko usana, preoblikovanje lica ili uvećanje usana! 

Filere koje koristimo su hijaluronski fileri TEOXANE LABORATORIJE iz Ženeve:

 • TEOSYAL®RHA (Teosyal Dinamik) - Lice je sve samo nije statično! Prva hijaluronska kiselina koja poštuje izražajnost vašeg lica, prilagođava se dinamici lica... Filer na temelju hijaluronske kiseline dizajniran za podršku kože u svakom pokretu, a pomaže sačuvati vitalnost i mekoću vašeg lica. Pogodan je za većinu mobilnih područja lica: perioralno područje, obraze, nazolabijalne (nosnousne) bore, čelo…
 • TEOSYAL First Lines - sadrži 20 mg/g HA. Koristi se za ispravljanje blagih linija i površinskih bora, posebno u osjetljivim regijama kao što su uglovi očiju (tzv. svračije noge) i perioralna regija (linije iznad gornje usne).
 • TEOSYAL Global Action - sadrži 25 mg/g HA. Koristi se za popunjavanje linearnih nabora kože, blagih i srednje izraženih nazolabijalnih brazdi, perioralnih bora i glabele (regija čela između unutrašnjih ivica obrva). Radi održavanja efekata preporučuje se dopunski tretman nakon 6-9 mjeseci.
 • TEOSYAL Deep Lines - sadrži 25 mg/g HA. Koristi se za popunjavanje srednje dubokih bora na licu, prije svega nazolabijalnih bora i perioralnih linija. U zavisnosti od dubine bora tretman je potrebno uraditi 1-2 puta, a efekti se održavaju 6-9 mjeseci.
 • TEOSYAL Kiss - sadrži visoko umreženu HA 25 mg/g pogodnu za tretiranje osjetljive regije usana. Ovim filerom se postiže uvećanje volumena usana, popunjavanje uglova, konturisanje i rehidratacija usana. Dopunski tretman se vrši poslije 9-12 meseci.
 • TEOSYAL Redensity (I) je ekskluzivna formula bazirana na HA 15 mg/g u kombinaciji sa 8 aminokiselina, 3 antioksidansa, 2 minerala i 1 vitaminom. Koristi se za popunjavanje bora, ujednačavanje boje kože (prosvjetljenje tena), hidrataciju i popravljanje kvaliteta kože sinergističkim dejstvom hijaluronske kiseline, aminokiselina, antioksidanasa, bakra, cinka i vitamina B6. Procedura se sastoji od 3 tretmana, koji se izvode u razmaku od 3 nedjelje.
 • TEOSYAL Redensity (II) Eyes je takođe kombinovana formula na bazi HA 15 mg, aminokiselina, antioksidanasa, minerala i vitamina. Koristi se za regeneraciju i hidrataciju kože osjetljive regije oka.

KORISNE INFORMACIJE

KANDIDATI ZA FILERE

Kandidati su  uglavno osobe između 35 i 55 godina sa vidljivim udubljenima, dubokim nazolabijalnim brazdama, asimetrijama lica, “usječenim” borama oko oka, čela, obraza i nosa i klijenti kojima smeta nedostatak koji možemo korigovati na ovaj način.

PREGLED PRED TRETMAN

Prije tretmana se analizira problem, crte lica i saslušaju se želje klijenta. Obavezno je naglasiti ako ste skloni alergijama ne dozvoljava se upotreba aspirina, vitamina E i estrogenih hormona prije tretmana.

KOMPLIKACIJE

Komplikacije su vrlo rijetke i uglavnom se svode na otok i podliv koji prolazi za nekoliko dana. Alergijske reakcije na strano tijelo su vrlo rijetke. Stvaranje grudvica takođe vrlo rijetko.

POSLIJE TRETMANA

Ne zahtijeva se posebna njega. Ukoliko se pojave otoci treba stavljati hladne obloge.

Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno