Laserska neinvazivna vaginoplastika

Laserska neinvazivna vaginoplastika

Prateći svjetske trendove u cilju očuvanja Vašeg zdravlja i zadovoljstva, FARAH centri u Tuzli i Sarajevu od sada nude i uslugu LASERSKE VAGINOPLASTIKE.

LASERSKA VAGINOPLASTIKA je idealan tretman za:
  • Rješavanje problema inkotinencije (nekontrolisanog mokrenja) posebno prilikom kašljanja, kihanja, trčanja, plesanja i drugih fizičkih aktivnosti,
  • Rješavanje problema nedovoljnog seksualnog užitka kod žena nakon poroda zbog mišićne prerastezljivosti (ima žena koje nakon poroda uopšte ne mogu stisnuti mišiće zdjelice i rodnice)
  • Za prevenciju nevoljnog oticanja urina
Radi oslabljenih mišića rodnice pobjegne Vam urin, imate problema sa gubitkom spolnog nadražaja?  Jeste li znali da sada postoji neinvazivna metoda da riješite Vaš problem! 
  • Porođaj, pogotovo uz urezivanje međice, ginekološka operacija ili pak proces starenja mogući su razlozi za nepovratnorastezanje mišića dna zdjelice i rodnice. Čak oko 40% žena iznad 35 godina pati od nekog vida nelagode pri spolnosti ili nevoljnog otjecanja mokraće koje su posljedica rastezanja rodnice.
Nažalost, rijetke su one žene koje će takvu problematiku naglasiti razgovarajući s ginekologom. Većina misli da će se vagina vratiti u prijašnje stanje tijekom vremena ili smatraju da je nevoljno otjecanje urina pri kašljanju, kihanju, trčanju ili plesanju "normalna" pojava za koju ne treba intervencijai. Isto tako misle da je relaksacija rodnice nakon porođaja nepovratno stanje, a gubitak spolnog nadražaja i ugode zbog prerastezljive rodnice nepopravljiv.

Metodom laserske vaginoplastike je moguće potpuno sačuvati prokrvljenost rodnice i njenu inervaciju bez rezanja krvnih žila do kojih dolazi tijekom klasične kirurške intervencije. Drugim riječima, cilj vaginalne rejuvenacije (pomlađivanja) je vraćanje rodnice i okolnog potpornog tkiva u njihovo prijašnje anatomsko i funkcionalno stanje. Preciznim doziranjem i usmjeravanjem energije laserskih zraka postiže se praktički bezbolan učinak. Riječ je o revolucionarnoj metodi koju je prvi u svijetu počeo primjenjivati bolivijski liječnik Mario Rivera iz Santa Cruza.
  • Uvjeti za primjenu lasera kod rješavanja ovih problema su jednostavni: uredan opći ginekološki status, sterilna urinokultura i obrisci vrata maternice na spolno prenosive bolesti.

Zahvat izvodi doktorica, ginekolog ambulantno i ne zahtijeva anesteziju bilo koje vrste.

Laserska neinvazivna vaginoplastika | DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno