Vein viewer

VeinViewer – uređaj za jednostavnu venepunkciju

VeinViewer | DKC Farah Tuzla i Sarajevo
VeinViewer – uređaj za jednostavnu venepunkciju (jedini u BiH za potrebe sigurnih estetskih intervencija – botox, fileri, lasersko odstranjivanje kapilara…)

Kliničari i laboranti se u svakodnevnoj praksi susreću sa problemom pronalaska upotrebljive vene za venepunkciju kod djece, nefroloških pacijenata i pacijenata na kontinuiranoj intravenskoj farmakoterapiji, kao i kod ostalih pacijenata. Kompanija Christie Medical je došla do revolucionarnog rješenja koji omogućava efikasno rješavanje ovakvih problema i najproblematičnije vene čini vidljivima.

Njihova inovativna tehnologija, nazvana VeinViewer Flex, detektuje hemoglobin u krvnim sudovima, šalje signal nazad u uređaj i formira realnu sliku spleta krvnih sudova na površini kože dajući tako prikaz svih krvnih sudova na dubini do 15 mm ispod površine kože. Time se laborantu daje informacija koji krvni sud je najpogodniji za venepunkciju.

Primarni cilj ovog uređaja kod osoba koje nemaju probleme prilikom uzorkovanja krvi iz vene je čuvanje velikih krvnih sudova tj. korištenje što tanje vene uz korištenje tanjih igala za venepunkciju. Kod osoba, kod kojih postoji problem pronalaska upotrebljive vene, uređaj ovakve probleme svodi na minimum i pacijenta čuva od višestrukih bolnih uboda, te smanjuje vrijeme uzorkovanja krvi. VeinViewer je takođe velika pomoć kod venepunkcije najmlađih pacijenata kod kojih je često teško pronaći krvni sud za vađenje krvi.

Uređaj svoju primjenu pronalazi i u estetskoj medicini uz čiju pomoć ljekari mogu biti sigurni da će izbjeći krvni sud prilikom apliciranja  botoxa, hijalurnoskih filera….a što bi moglo dovesti do komplikacija kod pacijenta.

Potrebu za ovim uređajem prepoznali smo i mi (jedini u BiH za potrebe estetskih intervencija) u želji da izbjegnemo bilo kakve komplikacije u tretmanima botoxa, hijaluronskih filera, PRP, laserskog odstranjivanja kapilara…. Koristeći infracrvene zrake dobijamo  pregled vena,prilikom intervencije izbjegavamo moguće komplikacije te time pružamo apsolutni komfor klijentu (nema podliva, otoka, boli).

Ozbiljnost i stručnost nam nalažu da kontinuirano pratimo razvoj tehnologije i brinemo o sigurnosti naših klijenata.

Nabavka ovog vrijednog uređaja ne uvećava cijenu tretmana.
Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno