Mikropigmentacija

Mikropigmentacija | DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Mikropigmentacija | DKC Farah Tuzla i Sarajevo

SAMO NAJBOLJI PIGMENTISTI IMAJU GOLDENEYE CERTIFIKAT!

FARAH – PRVI I JEDINI U BIH – GOLDENEYE MIKROPIGMENTACIJA (TRAJNA ŠMINKA)

Živimo u vijeku u kom je bitna pojava, izgled. Više nismo primorani da prihvatamo i da živimo sa malim asimetrijama ili nedostacima. Uz najnovije napretke u medicini i estetici sada smo u mogućnosti da postignemo izgled kakav smo oduvijek željeli pri pogledu na same sebe u ogledalu. Vrlo je važno da obratimo pažnju i zaštitimo sebe jer profesionalci nisu baš svi koji to za sebe tvrde.

Goldeneye je jedina firma koja vodi računa o svakom detalju, prvenstveno pazeći na higijenu koja se u salonima nažalost, vrlo često zanemaruje... Na osnovu Goldeneye Permanent System-a, špansko ministarstvo zdravlja je pokrenulo ogromnu proceduru standardiziranja trajne šminke. Goldeneye Permanent System je sada referenca za pravilan rad u EU. Najbezbjedniji savjet za osobe koje žele da urade trajnu šminku na sebi je - pitajte pigmentistu koji Vam nudi uslugu da li ima Goldeneye sertifikat, ukoliko je odgovor potvrdan, potpuno bezbrižno se prepustite i budite sigurni da Vam obrve neće postati zelene nakon godinu dana, niti usne ljubičaste niti će se ikada desiti da trajna šminka ne izblijedi nakon perioda koji Vam je obećan.

Dva mjeseca učenja teorije, vježbanja na gumenim lutkama rezultiralo je uspješnim završetkom – kozmetičarke Farah centara , nakon uspješnog rada na modelima, dobile su certificate od Sonje Sigulinski - predstavnice matične kuće GOLDENEYE  i sada su osposobljene za posebnu mikropigmentaciju. 

Vrhunska oprema, organski pigmenti, temeljita, vrlo stručna edukacija obećavaju da se sve osobe zainteresirane za ovaj  tretman (oči, usne, obrve)  s punim povjerenjem mogu prepustiti  kozmetičarkama Farah centara.

Šta je mikropigmentacija?
Mikropigmentacija je jedna od estetskih metoda namijenjena korigiranju, mijenjanju, uljepšavanju i balansiranju na polutrajni način određenih nedostataka ili nepravilnosti na licu (usne, obrve, kapci…) ili tijelu (areole, ožiljci…) uz implantiranje (unošenje) pigmenta u dermis.

Koliko dugo mikropigmentacija ostaje u dobrom stanju?
U zavisnosti od tipa kože, tehnike, regije na kojoj se radi i pigmenata koji se koriste, rezultat može trajati od 6 do 18 mjeseci. Preporučljivo je obaviti pregled 12 mjeseci nakon tretmana kako bi se provjerilo stanje, odnosno izgled rada i odlučilo o eventualnim izmjenama, dodacima ili novom radu.

Kako se eliminiše?
Imuni sistem organizma se stara za eliminisanje pigmenta iz kože. Ova eliminacija nije potpuno ujednačena u smislu količine i intenziteta boje. Ukoliko klijent ne želi da obnovi ili pojača prethodni rad, boja će sama izblijediti malo po malo sve dok u potpunosti ne nestane. Ovaj proces, bez dodatne pomoći , prirodnim putem može trajati od 2 do 5 godina.

Da li može ugroziti moj izgled?
Tokom tretmanskih koraka se uzima u obzir više varijanti dizajna. U glavnom koraku, samom radu, se koristi dizajn koji je klijent izabrao i odobrio. Može se napraviti fotografija prije i nakon iscrtavanja probnog dizajna kao i prije i nakon samog tretmana. Fotografija sa probnim dizajnom koji je odobrio klijent i fotografija nakon rada treba da izgledaju isto.

Da li je mikropigmentacioni tretman bolan?
Zavisi od nivoa osjetljivosti klijenta. Ovo je invazivni tretman u kom se pigment unosi u kožu. Bez obzira na sve, tretman je vrlo podnošljiv a dokazano je da je neprijatnost mnogo manja nego što se unaprijed može zamisliti (predvidjeti).

Da li je očigledno?
Ne, mikropigmentacioni tretman je vrlo profinjen. U stvari, rezultat može izgledati onoliko prirodno koliko to želi klijent. Ukoliko klijent više voli tamne boje, rad će biti više primjetan.

Da li postoje neki rizici kod mikropigmentacionog tretmana?
Tokom prvog sastanka klijentu se postavljaju pitanja o eventualnim kontraindikovanim bolestima, ukoliko klijent nema ni jednu od tih bolesti nema ni rizika za bilo kakvu alergijsku reakciju i ukoliko klijent ispoštuje savjete za njegu i higijenu prije i poslije rada ne postoji rizik po zdravlje klijenta.

Da li zahtijeva specijalno održavanje?
Ne, mikropigmentacija ne zahtijeva posebno održavanje osim normalnog, svakodnevnog održavanja i higijene.

20 razloga zašto da se odlučite za mikropigmentaciju​

 1. Jednostavno i praktično
  Uštedite vrijeme potrebno za nanošenje šminke ujutru. Veoma je korisno za poslovne ljude (žene) koji iz profesionalnih razloga iz kuće moraju izaći dotjerani, sa savršenom šminkom na licu. Linije dizajnirane mikropigmentacionom tehnikom omogućuju savršeno, brzo i lako dodavanje šminke.
 2. Bezbjednost
  Za savršen izgled u svako doba, apsolutno bezbjedno po kožu.
 3. Asistencija
  Da se ne zavaravamo, ne posjedujemo svi vještinu profesionalnog nanošenja šminke. Uz mikropigmentaciju, možete postići savršeni izgled Vaših usana, obrva i očiju. Ukoliko želite, jedino što Vam preostaje je da dodate boju koju najviše volite.
 4. Profesionalni uspjeh
  Određene profesije zahtijevaju besprijekoran izgled u svako doba. Uz svjež i odmoran izgled lica lakše se postižu i profesionalni ciljevi.
 5. Društvena pripadnost
  Sigurnost u sebe i svoj izgled u prilikama kada se nalazite u društvu, na zabavi, poslovnim sastancima…Vam daje osjećaj samopouzdanja i smirenosti.
 6. Takmičarski duh
  Zar Vam ne bi prijalo da u svakom momentu znate da izgledate savršeno, bez obzira gdje se nalazite?
 7. Zavođenje
  Jedna od najzahvalnijih činjenica mikropigmentacije je to što ste u mogućnosti da u svakom momentu izgledate dotjerano, čak i u najintimnijim trenucima.
 8. Povjerenje
  Mikropigmentacija čuva tajnu unapređenja Vašeg izgleda bez mogućnosti da neko sazna za to.
 9. Kompatibilnost
  Možete biti na plaži, bazenu, školi, poslu, sauni… i izgledaćete savršeno u svakoj prilici bez neželjenog skidanja (razmazivanja) šminke.
 10. Nezavisnost
  Starenje nije sinonim za “ne biti lijep”. Ukoliko se pojave znaci oko očiju, na obrvama, mikropigmentacija ih može vrlo vješto prikriti.
 11. Samopouzdanje
  Aerole, ožiljci, alopecia u obrvama i trepavicama, depigmentacije na usnama…, mikropigmentacija pomaže u prikrivanju ovih problema.
 12. Eksperiment
  Zar niste radoznali za istraživanje mogućnosti trajne šminke?
 13. Obnova
  Postoje momenti kada život zahtijeva diskretne i elegantne promjene.
 14. Rejuvenacija
  Pomoću mikropigmentacije, možemo vizuelno podići linije oka i usana, stvarajući takozvani “Lift Effect”.
 15. Ponos
  Zašto nebiste istakli prirodnu ljepotu Vaših usana, obrva i oka?
 16. Sloboda
  Imamo sve manje i manje vremena za sebe. Zbog toga je tretman koji Vas ne zarobljava i ne zahtijeva često tretiranje idealna opcija.
 17. Promjenjivost
  Boju, intenzitet i dizajn možete mijenjati kad god poželite primjenjujući tradicionalnu šminku. Takođe, osvježavanjem se uvijek može obnavljati i preuređivati i izgled.
 18. Garancija
  I sami ćete se uvjeriti da je tretman mikropigmentacije efikasan i da ne predstavlja samo mit.
 19. Trenutačnost
  Pružićemo Vam zadovoljstvo da odmah nakon tretmana vidite rezultat.
 20. Ekonomičnost
  Štedi vrijeme s obzirom da se cijeli tretman sastoji iz dvije sesije. Štedi novac jer rezultati traju od jedne do dvije godine bez bilo kakvog rada u međuvremenu.

TOK TRETMANA

 • Klijent se udobno smjesti i raskomoti, u pozadini opuštajuća muzika i adekvatna rasvjeta
 • Klijentu se pruža osjećaj sigurnosti i u svakom trenutku se drži kontrola
 • Popuna i potpis izjave klijenta o pristanku
 • Ležaj, lupa i sav materijal koji se koristi tokom rada se prekriva sterilnom jednokratnom folijom
 • Lice se očisti i nanosi lokalna anestezija
 • Pripremljeni sterilni material koji je potreban za rad se otvara pred klijentom (jednokratna tacna, sterilna igla, jednokratni štapić za miješanje, jednokratna pipeta, jednokratna posudica za boju i njen držač (prsten), jednokratna zaštita za kablove, aparat, mixer, aparat i detektor pigmenta,
 • Pigmentista oblači sterilne rukavice
 • Tretman počinje
 • Nakon tretmana sav korišteni jednokratni material (igle, zaštitne folije i dr.) se bacaju pred klijentom
 • 24 sata nakon tretmana se kontaktira klijent (objašnjava se ako ima pitanja)
 • 5 do 8 dana nakon tretmana se ponovo kontaktira klijent i potvrđuje datum dolaska 30 dana nakon tretmana
 • Na pregledu nakon 30 dana:

Pregleda se boja, intenzitet, izgled i ako treba obnoviti boju

Ponovo fotografisanje (cijelo lice i tretirana zona)

Preporuka klijentu kako njegovati i što duže održati boju svježom

Preporuka za godišnju kontrolu i eventualni touh-up

SVE SMO UČINILI ZA SIGURNOST I ZADOVOLJSTVO NAŠIH KLIJENATA, DOBRODOŠLI, S LJUBAVLJU, VAŠ FARAH!

Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno