MOVEO laser

MOVEO laser (trajno odstranjivanje dlačica, brzo i bezbolno)

Moguće je kroz maksimalnu selektivnost optimizirati tretman za svaki fototip  kože kao i za klijente sa tankim dlakama, a istovremeno štiti okolna tkiva od neželjenih nuspojava.

Realna evolucija u Svemiru Laser Hair Removal! 

DEKA R & D tim je došao do rješenja koje zadovoljava najnaprednije zahtjeve tržišta, definitivno poboljšanje i pojednostavljenje za pacijenta i operatera. Moveo instrument, sa svojim inovativnim safir vrhom, je aplikacija ubica u uklanjanju dlaka medicinskim laserom. 

Moveo drastično smanjuje količinu energije - sa svojim brzim, agilnim kontaktom preko ciljane regije koristi svjetlo kružnim pokretima. Nova tehnika pomoću Moveo tehnologije iskorištava akumulaciju topline u strukturu dlake zbog ponovljenih prolaza. Postavka snage se smanjuje dok učestalost raste (obično 5 Hz) tako da laserska zraka prolazi mnogo puta kroz kožu. Svaki prolaz prenosi toplotu u dubinu da se dobije najefikasnije uklanjanje dlaka, garantuje udobnost pacijenta kao nikada do sada.

Da li je procedura bolna?
  • Apsolutno je bezbolna!

Efekti laserske epilacije:

  • Laser djeluje na taj nacin sto se lasersko svjetlo selektivno vezuje za tamni korijen dlacice, pri cemu dolazi do germinalnih celija koje okruzuju bulbus dlake, te na taj nacin dolazi do blokade rasta dlake. Otuda je laserska epilacija trajna!
  • Broj tretmana je od 4 do 6, pri cemu se moze ocekivati sikdanje u prosjeku 75% - 90% tamnih dlacica, ą to ovisi od debljine i boje dlačica; Dakle, POTPUNO, 100% UKLANJANJE DLAKA NE POSTOJI! SVIJETLE I TANKE DLAČICE SE NE MOGU UKLONITI LASEROM!
  • Periodi izmedu tretmana su od 4 do 12 nedjelja u prosjeku; u meduvremenu je dozvoljeno da se dlacice izbrijavaju, da se radi njihovo sisanje, ali je depilacija voskom i cupanje dlacica strogo zabranjeno!

Primjena:

Primjenjuje se na svim regijama pokrivenim dlakama kako kod žena tako i kod muškaraca.

Broj tretmana i vremenski razmak između tretmana zavisi od anatomske lokalizacije tretiranog područja, tako se dolazi na tretman za:

  • nausnice svakih 4 do 6 nedjelja,
  • pazuhe i prepone svakih 6 do 8 nedjelja
  • noge svakih 8 do 10, 12 nedjelja

Novoizrasle dlake (poslije tretmana) su rjeđe i tanje u odnosu na prethodne.

KONTRAINDIKACIJE

Koža potamnjela uslijed sunčanja ili korištenja solarijuma slabije reaguje na lasersku epilaciju i veći je rizik od neželjenih efekata (fleke, ožiljci).

Kod hormonalnih promjena potrebno je prvo ukloniti osnovni uzrok bolesti.

NEŽELJENI EFEKTI

Nakon tretmana se javlja lokalna iritacija u vidu crvenila, rijetko otečenost - traje maksimalno 24 sata. Nakon tretmana se ne preporučuje nanositi bilo kakvu kozmetiku, niti izlagati suncu tokom 24 sata, kožu prati blagim sapunom i vodom.

S ponosom, vaš Farah!

Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno