Japansko iscrtavanja obrva

Japanska metoda iscrtavanja obrva | DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Japanska metoda iscrtavanja obrva | DKC Farah Tuzla i Sarajevo

Diplome MASTER CLASS Microblading Academy

Većina žena dosta vremena provodi čupajući, depilirajući, ocrtavajući obrve. Kažu kako su obrve okvir našeg lica i svako ko je ikada imao problema s njima će se složiti s tim. Japanska metoda iscrtavanja obrva pomoći će Vam da preskočite dosadno crtanje obrva svakoga jutra i uživate u lijepo oblikovanim obrvama gdje god se nalazili. Gotovo niti jedna žena nije zadovoljna svojim prirodnim lukom obrva - zato ih i čupaju! Rijetke, svijetle, loše počupane, s rupama od ožiljaka ili jednostavno nesavršene? Japanska metoda iscrtavanja obrva će Vas sigurno zadovoljiti jer pruža dugotrajne rezultate. Ova tehnika spada u kategoriju polutrajnog make upa ('semi-permanent').

Trajno iscrtavanje obrva japanskom metodom je apliciranje pigmenta oštricom koja simulira prirodan izgled dlaka različitih dužina i debljina. U ovoj metodi se ne koristi mašinica već se dlaciče unose u kožu jako plitko posebnim nožićem. Zbog specifičnosti metode kojom se radi, obrva dobija potpuno prirodan izgled jer  se ne popunjava cijela forma obrva, već posebnom tehnikom izvođenja tankih i zakrivljenih dlačica u prirodnom smjeru rasta, Od velike pomoći je onima koji su pogrešnim čupanjem obrva uništili njihov prirodan oblik, gustinu i veličinu, kao i onima koji su zbog bolesti ili nekog drugog razloga izgubili obrve...

Osnovni princip ove metode iscrtavanja obrva je da se u trajnoj varijanti ne stvara efekat nikakve šminke a najmanje večernje šminke, već samo da se uklone nedostaci i poboljša prirodni izgled. Dlačice se ucrtavaju uz prirodne dlačice bojom koja se ne razlikuje od postojećih, tako da je efekat zaista prirodan. Preporučujemo onima kojima je prirodan izgled na prvom mjestu. 

Trajanje tretmana 
Tretman iscrtavanja obrva traje od sat do sat i po (samo apliciranje boje traje 15 minuta dok se ostatak vremena troši na određivanje oblika i simetrije).

Određivanje oblika i simetrije 
Simetrija obrva se izračunava aparatom u stanju mirovanja dok klijent žmiri, bez ikakve mimike. Odstupanja u visini i dužini obrva nema. Područje čela prekriveno je mnoštvom mimičnih mišica koji nisu pod uticajem svijesti, pa je tako moguće da kad klijent otvori oči obrve izgube simetriju. Kada smo bijesni obično je jedna obrva podignutija od druge, kada smo tužni one mogu biti podignutih početaka u različitim visinama. Zato se simetrija izvodi dok je lice maksimalno opušteno.

Trajnost obrva iscrtanih japanskom tehnikom
Pigment traje od 3 do 5 godina ali se ne može garantovati da ce npr. obrve biti ijlepe poslije godinu dana kao i prvog dana . Zato se jednom godišnje savjetuje osvježenje boje koje traje pet minuta. Redovnim godišnjim održavanjem produžavate im vijek koliko god Vi želite. Postojanost boje i forme zavisi isključivo od Vašeg tipa kože i Vaše njege.

Njega nakon tretmana
Pola sata nakon tretmana potrebno je lagano (kružnim pokretima) oprati područje obrva baby sapunom, lagano papirnim ubrusom – tapkanjem odkloniti vlagu od pranja. Zatim područje obrva namazati Panthenol kremom. Prvi dan nakon iscrtavanja tako raditi svaka dva sata, a pred spavanje obmotati područje obrva prozirnom folijom, a zatim preko staviti traku ili krpu da bi folija stojala u toku noći. Kada se probudite, normalno se umijte bez posebno jakih pritisaka, lagano obrišite i nanesite Panthenol kremu. Tako radite narednih 5 dana svaka 2 sata.

Dva do tri dana poslije tretmana se ne preporučuje kupanje (u moru, rijeci, bazenu), sunčanje, solarijum,sauna, nanošenje pudera ili šminke preko obrva. Nakon tretmana nema otoka, ukoliko se pojavi blago crvenilo ono se povlači za 15 minuta. Ako se pojavi perutanje, počinje 4-og a završava se 7-og dana.

Održavanje trajne šminke
U predjelu obrva izbjegavati..tretmane lica, abrazivne tretmane, vocne kiseline, mikrodermoabraziju, razne pilinge, laserske tretmane, kreme i pudere (ukoliko ih koristite svakodnevno obavezno ih brišite sa obrva). Takođe izbjegavati direktno izlaganje suncu (koristite pri sunčanju naocare). Osvježenje boje se može raditi najviše tri puta godišnje.

Da li je bolno iscrtavanje? 
Iscrtavanje ovom metodom je bezbolno. Eventualni nivo bola može da se uporedi sa bolom kod čupanja obrva. Kod nekih tipova kože je dozvoljeno korišćenje lokalnog anestetika, dok je kod nekih zabranjeno.

Kako se radi korekcija i koliko je korekcija potrebno? 
Prva korekcija se radi poslije dvije do tri nedjelje i ona je gratis. Kod problematične kože boja će trajati dosta kraće nego kod normalne kože i osvježavanje boje će biti potrebno češće od jednom godišnje. 

Važno! 
Tretman se završava prvom korekcijom (osim u slučajevima problematične kože) i tada se smatra konačnim. Boja, gustina i debljina poslije prvog tretmana nisu konačni. Boja će biti svjetlija za 20%, debljina tanja za 10%, a gustina se može povećati isključivo na korekciji. Toleriše se nestanak iscrtanih dlačica poslije prvog tretmana do 20%. Na korekciji se vraćaju nestale dlačice i reducira boja. 

Kome se ne radi iscrtavanje? 
Osobe koje imaju problem sa keloidima - osobe koje imaju seboreičn idermatitis u predjelu obrva – kože koje su pod upalom. U ovim slučajevima potrebno je prvo sanirati postojeći problem pa tek onda se smije raditi iscrtavanje.

Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno