Anticelulitni programi

Anticelulitni programi | DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Anticelulitni programi | DKC Farah Tuzla i Sarajevo

Želja za lijepim i privlačnim izgledom predstavlja pozitivan odnos prema sebi i svome tijelu. Lijepo oblikovano tijelo bez celulita ne mora biti san.

Celulit ne nastaje preko noći i ne možemo ga se riješiti preko noći. Celulit nije gojaznost. Nastaje zbog prekomjernog nakupljanja masti, tekućine i zaostalih produkata metabolizma u potkožnom tkivu. Koža na površini postaje neelastična, ima izgled narančine kore, te je na nekim mjestima čak zadebljana. Celulit se najviše javlja na bedrima, unutrašnjoj strani koljena, trbuhu, stražnjici, bokovima, ramenima, vratu pa i rukama. Uzrok nastanka celulita može se tražiti u hormonskim promjenama, stresu, lošim navikama u prehrani, premaloj tjelesnoj aktivnosti. Mogući uzročnici utiču na smetnje prokrvljenosti kože i potkožnog tkiva, slabljenje vezivnog tkiva i djelovanje limfe. Koža je sve manje ishranjena, postaje neelastična i dobija izgled “narančine kore”.

Kada opisujemo celulit, često govorimo o njegovim razvojnim stupnjevima. Najlakše je savladati tzv. meki celulit, kada je tkivo na dodir kao želatin. Tvrdokorniji je kompaktni celulit kada su u potkožnom tkivu nakupljene masti u izdašnijim količinama. O teškom obliku celulita govorimi kada je prisutna upala vezivnog tkiva, te se prilikom dodira osjeća bol.

Borba s njim može biti vrlo uspješna i ne previše opterećujuća ako imamo volju i ako izaberemo pravi put do cilja – promijenimo način života. Puno kretanja na svježem zraku, zdrava prehrana, napuštanje loših navika, kao što je npr. pušenje i sl., značajno će pridonijeti boljim rezultatima. Pored promjene načina života, provjerenim metodama, posebnim preparatima i dugotrajnim iskustvima Dermatološko kozmetički centar FARAH u Tuzli I Sarajevu će Vam pomoći da uspješno pobjedite celulit i istodobno oblikujete lijepo tijelo.

Preporučuje se ženama koje imaju takozvani “kompaktni ili čvrsti celulit”. Pod folijom, osoba se pojačano znoji i na taj način kroz pore izbacuje štetne tvari i višak vode iz organizma. Već nakon prvog tretmana dolazi do pokretanja i postepenog topljenja masnih naslaga na tijelu. Rezultati su vidljivi i mjerljivi. Obim ugroženih zona se znatno smanjuje, koža postaje glatka i zategnuta. Zone koje vrlo uspješno tretiramo su trbuh, bokovi, butine i stražnjica. Kombinacija sa masažom daje rezultate koji su brzo vidljivi. Na tretmane se može dolaziti tokom cijele godine jer je najvidljiviji rezultat preparata nanosili se redovno i dosljedno. Tretman traje 120 minuta, preporuka je uraditi 10 tretmana!

Radiovalovi djeluju na tkivo putem djelovanja na molekule vode pri čemu se one rotiraju uz oslobađanje energije u obliku topline s brojnim efektima na tkivo. 

Djeluju na molekule vode te izazivaju rotaciju njenih molekula pri čemu se oslobađa energija u obliku topline koja kontrolirano zagrijava tkivo uz brojne učinke na njega. Što tkivo ima više vode u sebi, to je bolji efekt radiovalova, što se posebno odnosi na celulit gdje se u tkivu nalazi višak zadržane tekućine. Radiovalovi se koriste tokom cijele godine bez obzira na boju kože. Oni se pomoću posebnih nastavaka prenose na kožu, pri čemu ne dolazi do oštećenja kože. Koristi se unipolarni i bipolarni nastavak. Ovisno o mjestu primjene i cilju tretmana odabiremo vrstu nastavka. Unipolarni nastavak služi za dubinsko zagrijavanje tkiva do 2 cm ispod površine kože dok bipolarni nastavak prodire 5 do 6 mm ispod površine kože.

Dobrobit ovakvog načina zagrijavanja kože je u tome što se u potpunosti zaobilazi površinski sloj i postižu visoke, strogo kontrolirane temperature u dubinskim tkivima bez oštećenja. Tkivo s visokim sadržajem vode (krv, mišići, područja s celulitom) posjeduju najviše električnu kondukciju. Kost posjeduje nisku električnu kondukciju zbog koje električni protok ne ulazi u samu kost, nego se kreće oko nje – razbija se membrana masnih stanica pri čemu one svoj sadržaj izbace u vensku cirkulaciju i limfni sustav, a sve se zajedno izbacuje putem mokraće. Tretman traje 60 do 120 minuta, preporučuje se uraditi 6 tretmana – 2 puta mjesečno.

U većini slučajeva promjene se vide ili osjete nakon prvog, odnosno drugog tretmana, Tokom vremena, u narednih godinu dana, možete očekivati svakodnevna poboljšanja nakon zadnjeg tretmana.

Protiv lokalizovanih masnih ćelija, a ne protiv pretjerane gojaznosti!

Kavitacija je nehirurški neinvazivni postupak koji doslovno uništava masne ćelije na stomaku, bedrima, bokovima, nadlakticama i sl.

Metoda kavitacije koristi novopatentiranu ultrazvučnu terapiju, talase određene frekvencije, fokusirane kroz kožu na specifičnu dubinu, ciljajući masne ćelije u potkožnom tkivu. Tako usmjerena energija talasa djeluje isključivo na masne ćelije - membrane pucaju, masnoća se izliva u međućelijske prostore, a zatim se prirodno, uz pomoć prisutnih enzima, razgrađuje i limfnim sistemom elimninira iz tijela. „Glava" aparata po koži klizi preko nanijetog kontaktnog gela, uz blago zujanje koje ukazuje na djelotvornost, a osjećaj toplote i relaksacije su jedine prateće „pojave".

Kavitacija je prava metoda za Vas ako pripadate grupi ZDRAVIH žena i muškaraca, svih godina, prosječne tjelesne težine, koji ne mogu da se oslobode izvjesnih upornih naslaga, uprkos dijetama ili vježbanju. Idealni kandidati su osobe sa BMI (body mass index) od 19 do 30.

Tretmani se rade jednom u sedam do deset dana, sa pratećom obaveznom limfnom drenažom (ručna ili Triaktiv laserom). Broj tretmana se određuje individualno.

Doprinos u smanjenju celulita kao i detoksikaciji organizma - Opširnije o masaži Limfne drenaže možete pričitati ovdje...

Limfa je bistra, blago žuta tjelesna tekućina koja transportira hranjive tvari i kisik u stanice. Putem skuplja toksine i ispire ih kroz limfne čvorove.

Limfna drenaža je složena terapeutska masaža koja koristi vrlo lagani pritisak i duge, nježne, ritmičke poteze za povećanje protoka limfe i smanjenje količine toksina u vašem tijelu.

Ova terapeutska masaža obično se odvija u zagrijanoj sobi, jer je toplina vrlo važan faktor kada je u pitanju stimuliranje limfnog toka. Terapeut limfnu drenažu izvodi na stolu za masažu dok ste diskretno prekriveni postavljenim ručnicima.

Vrlo je važno da samu limfnu drenažu izvodi stručnjak! To nije obična masaža, već vrlo složena terapeutska tehnika za koju je potrebna posebna obuka.

Maderoterapija ili terapija drvetom je kod nas sve popularnija. To je oblik masaže koji je razvijen u Kolumbiji, a kod kojeg se za za izvođenje pokreta koriste specijalni masažeri napravljeni isključivo od prirodnog materijala – tačnije od drveta. Iako se uglavnom žene odluče za ovu masažu da bi se riješile celulita, ona je korisna i kod bolova u leđima i generalno za detoks organizma.

Prvo što je karakteristično za maderoterapiju jeste taj specifičan set opreme koji se koristi prilikom tretmana. Postoji oko 20 drvenih alata za masažu, a  većina podsjeća na modifikovane izrezbarene oklagije i rolere. Odatle često i taj naziv “masaža oklagijama” Dakle, nije u pitanju kuhinjsko pomagalo koje svi imamo kod kuće, nego nešto slično.

Ono što masaža okalgijama zapravo radi jeste stimulacija limfnog sistema. Limfni sistem zadužen je za izbacivanje toksina iz našeg tela. Onda kada je zbog loših životnih navika, loše ishrane i nedovoljno kretanja ustajao i kada se limfa u njemu ne pokreće toskini ostaju zarobljeni u njemu i on ne radi svoj posao. Kad kažemo toksini, mislimo na sve viškove koje smo na ovaj ili onaj način unijeli u organizam, ne samo na neke očigledno štetne i opasne materije. I višak masti, i višak šećera i višak aditiva iz hrane takođe ostaju zarobljeni u našem tijelu i zajedno stvaraju masne naslage koje liče na pomorandžinu koru – celulit.

Zato je stimulacija limfnog sistema izuzetno važan korak kada pokušavamo da se riješimo ovog kozmetičkog košmara, a anticelulit masaža oklagijama ima upravo tu ulogu – ravnomjernim, ritmičnim pokretima stimuliše protok limfe. Time se ujedno aktivira metabolizam i organizam počinje da brže radi sam na izbacivanju masnih naslaga i celulita.

Anticelulit masaža oklagijama daje sjajne rezultate koji mogu biti vidljivi već poslije 4-5 tretmana. Za najbolje rezulatate preporuka je da se rade dvije serije od najmanje 10 tretmana. Jedan tretman traje od 45 do 90 minuta.

Pošto se masaža oklagijama radi sa prirodnim materijalima, ne postoje neke kontrandikacije i nuspojave ove masaže. Ne preporučuje se jedino osobama sa proširenim venama i kapilarima!

ANTICELULITNA ručna masaža povećava dobre strane vježbe. Masirati možemo određene celulitne otekline na pojedinim područjima tijela kako bi smo direktno djelovali na cirkulaciju krvi. Osobito pomaže onim dijelovima tijela na koje se teško utiče vježbanjem kao što je unutrašnja strana koljenja ili gornji vanjski dio bedara. Masažom se može tačno prići ugroženom području i prilagoditi intenzitet dodira individualnim pristupom. Da bi se postigli najbolji rezultati, anticelulitna masaža preporučuje se tri puta sedmično u razdobiju od tri mjeseca, kako bi se postigli vidljivi rezultati, a poslije toga preporučuje se jedan puta sedmično radi održavanje postignutog stanja. Izuzetno dobro bi bilo kombinovati je sa ostalim anticelulitnim tretmanima.

Na konsultativnom pregledu sa stručnim osobljem DKC FARAH Tuzla i Sarajevo, u skladu sa Vašim željama i mogućnostima, možete dogovoriti tretman ili optimalnu kombinaciju tretmana koja će Vam pomoći da se konačno riješite celulita, smanjite obim tijela i zategnete Vašu kožu. Uz promjenu načina života i predložene tretmane rezultati ne mogu izostati.

Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno