Injekciona Lipoliza

Injekciona lipoliza | DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Injekciona lipoliza | DKC Farah Tuzla i Sarajevo

INJEKCIONA LIPOLIZA - kako izgleda postupak i učinci

Injekciona lipoliza odličan je način da se riješite masnoće iz odabranog dijela tijela, na primjer trbuha, bedara, podvoljka.
  • Šta je injekciona lipoliza?
  • Kako izgleda tretman injekcionom lipolizom?
  • Učinci nakon injekcione lipolize
Kako izgleda tretman?

Injekciona lipoliza moderna je metoda uklanjanja masnoće iz odabranih dijelova tijela. Zahvaljujući tome ne samo da ćemo se riješiti trbušne masti ili bedara, već ćemo poboljšati i stanje kože i ukloniti neugledan celulit. Ponekad je potreban čitav niz tretmana, ali učinak je vidljiv golim okom. Uz to, to je sigurna i neinvazivna metoda.

Šta je injekciona lipoliza?

Injekciona lipoliza postupak je koji uključuje lokalnu injekciju pripravka koji otapa masno tkivo . Koristi se za smanjivanje nagomilane masnoće i oblikuje tijelo, što nije moguće vježbanjem ili dijetom. Lipoliza je odgovor na pitanja poput "Kako smršaviti iz trbuha?". Jer kad gubimo težinu, gubimo masnoće iz cijelog tijela, a ne iz jednog njegovog dijela, samo se u ovom tretmanu možemo usredotočiti na odabrano područje.

Kako izgleda tretman injekcionom lipolizom?

Postupak injekcione lipolize je minimalno invazivan postupak koji traje do 60 minuta. Potpuno je bezbolan jer se izvodi pod lokalnom anestezijom. Sastoji se u ubrizgavanju pripravka koji sadrži mješavinu fosfatidilhina i deoksiholata koji imaju lipodestruktivni učinak, tj. uništavaju masne stanice.

Učinci nakon injekcione lipolize

Lipoliza se preporučuje osobama s blagim viškom masnog tkiva u određenim dijelovima tijela. Učinak nije neposredan jer treba neko vrijeme da se masti razgrade i izluče iz tijela. Obično je vidljiv otprilike mjesec dana nakon postupka. Rezultat je, međutim, vidljiv golim okom, nakon tretmana lako možemo izgubiti nekoliko centimetara od trbuha ili bedara . Međutim, ovo nije pravo rješenje za pretile i prekomjerne tjelesne težine. Preporučuje se obavljati niz tretmana, a najbolji rezultati su vidljivi nakon 3-4 tretmana.

Uklanjanjem masnog tkiva ne samo da gubimo suvišne centimetre, već se koža čini zategnutom i glatkom . Tretman potiče proizvodnju kolagena i elastina i ubrzava cirkulaciju krvi, zahvaljujući čemu se koža oksigenira i njeguje.
Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno