Biologique Recherche

Biologique Recherche tretmani lica DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Biologique Recherche tretmani lica DKC Farah Tuzla i Sarajevo

Biologique Recherche, 40 godina posvećenosti
Ekskluzivni tretmani lica

Yvan, Josette i Philipe Allouche, biolog, fizioterapeut i doktor udružili su svoje znanje i posvećenost da bi ispisali jedinstvenu i vizionarsku stranicu u kozmetici. Kada je prije 39 godina osnovana, ova kompanija je funkcionirala kao laboratorija za istraživanje i razvoj, a bavila se isključivo formuliranjem proizvoda namijenjenih profesionalnim kozmetičarima nezadovoljnim postojećim proizvodima.

Danas je metodologija Biologique Rechercha poznata po svojoj efikasnosti koja se zasniva na kliničkom pristupu estetskoj njezi kože i primjeni čistih, koncentrovanih i gotovo sirovih sastojaka, kao i inovativnih ali striktnih protokola i metoda rada. Iako se dr Philippe Allouche (Filip Aluš), klinički doktor, najprije interesovao za suštinski drugačiji pristup njezi kože od onog koji su zagovarali njegovi roditelji, početkom 2000-ih postepeno je od svog oca Ivana preuzimao kreativnu ulogu u poslu.

Iskustvo u domenu interne medicine omogućilo mu je holistički pristup koži, organu direktno povezanom sa svim vitalnim funkcijama organizma. Osim toga, na odjeljenju intenzivne njege stekao je dragocjeno iskustvo vezano za reakciju organizma na akutni stres. Takva iskustva omogućila su dr Alušu sasvim drugačiju viziju kompletnih metoda rada svojstvenih ovom brendu. Danas je Biologique Recherche internacionalni brend zastupljen u više od 70 zemalja. „Ambasada ljepote” (Ambassade de la Beauté), predvodnik kozmetičkih salona, nalazi se na presižnom mestu u srcu Pariza, na adresi 32 Avenue des Champs-Élysées.

Proizvod Biologique Recherche MORA da ispunjava slijedeće kriterijume:
 • Veoma kompleksna formula s visokom koncentracijom ekstrakta biljnog, biomorskog ili biološkog porijekla, u prosjeku preko 20%;
 • Odsustvo vještačkih mirisa kako bi se očuvao integritet formula i izbjegla senzibilizacija;
 • Postupak proizvodnje “na hladno” kad god je to moguće da bi se očuvala originalna struktura aktivnih sastojaka;
 • Visok kvalitet aktivnih sastojaka koji opravdava vrijednost ovog proizvoda
Biologique Recherche proizvodi i jedinstveni i originalni pokreti djeluju u sinergiji  doprinose uspjehu izuzetnih, personaliziranih tretmana.

Imate dehidriranu, opuštenu kožu?

Soin Restructurant et Lissant

Antistres regenerativni i lifting tretman za tanku, osjetljivu i iritiranu kožu ili kožu sa znacima starenja (ublažava fine linije i bore).

Sastoji se od losiona i praha koji se miješaju u dozama koje variraju prema tipu kože. Bogat je omegom 3, hijaluronskom kiselinom, Gelee Royal, proteinima iz mlijeka i ekstraktom tikvice koji umiruju i hidriraju kožu. U kombinaciji sa jedinstvenim Biologique Recherche pokretima izglađivanja, modeliranja ispresjecanim sa brzom, suptilnom pulsacijom, ovaj tretman ima efekat restrukturiranja kože. Nakon tretmana koža je hidrirana, umirena i zategnuta.

Koža vam je umorna i bez sjaja?

Soin Masque Exfoliant P50 Visage

Pomozite svojoj koži regenerirajućim pilingom, tretmanom za čišćenje i toniranje epidermisa. Tretman Soin Masque Exfoliant P50 Visage namijenjen je debljoj koži i bez tonusa, sa flekicama.

Najefikasniji pomagači:
 • ekstrakt limuna, kane,
 • hijaluronska kiselina,
 • AHA i ulje pamuka angažirani su da koži vrate sjaj. 
Rezultat: potpuno glatka koža i vraćen sjaj!

I mlada koža treba njegu...

SOIN MC 110 - Filer tretman, terapija za obnavljanje

ntenzivni tretman (uz parišku vibracionu tehniku masaže) za dubinsku regeneraciju mlade kože. Formulacija prepuna antioksidanasa:
 • ekstrakt Phyto planktona iz hladnih mora daje licu energiju, tonus i regenerira epiderm,
 • ekstakt čička hidrira i smiruje kožu,
 • hijaluronska kiselina daje dubinsku hidrataciju i vitamin B3.
Ovo je filer tretman za normalnu kožu, te onu kojoj nedostaje boje, vitalnosti i na kojoj su se pojavile prve bore.

Rezultat koji će Vas zasigurno oduševiti - glatka, čistija i mlađa koža!

Losioni MC 110 No. 1 i No. 2

 • Za normalne ili tanke kože preporučuje se MC 110 No. 1
 • Za punije kože ili kože sa potkožnim aknama preporučuje se MC 110 No. 2
EFEKTI
 • Pročišćava i vrši eksfolijaciju površinskog sloja kože
 • Uspostavlja optimalne funkcije epiderma
 • Poboljšava tonus i hidrira kožu
 • Daje volumen i popunjava krupne i sitne bore
 • Smanjuje neravnine na koži
 • Ističe oval lica
 • Čini kožu glatkom i čistijom

Jednostavno želite da se vaše lice “popne” jedan sprat više?

SOIN LIFT C.V.S. – Luxury lifting

SOIN LIFT C.V.S. – Luxury lifting tretman koji spaja eksfolijaciju i liftng posebnom masažom kojom se jača tonus i modeliraju crte lica. Ovaj tretman karakterističan je po čuvenoj masaži “štipkanja” Jacquet Leroy čiji su sastavni dio blagotvorne supstance poput ekstrakta svile, hijaluronske kiseline, mikroskopskih algi bogatih silicijumom.

Ostatak otkrijte sami uz našu pomoć!
Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno