Radiovalovi

Radiovalovi (Uklanjanje celulita, zatezanje lica i vrata)

NOVO, REVOLUCIONARNO!

Radiovalovi u službi ljepote. Najnoviji višenamjenski tretman za rješavanje problema celulita, zatezanje lica i vrata (podmladivanje), rješavanje problema akni, smanjivanje strija.

Primjena struje u medicini poznata je od davnina. Za vrijeme stare Grčke reumatske bi tegobe rješavali strujnim udarom tako što bi oboljelog puštali da nagazi morsku ražu koja bi se tako branila. U savremenoj medicini primjena struje ima brojna područja primjene, od liječenja brojnih bolesti do estetskokorektivnih zahvata. Struja niske frekvencije izaziva mišićne kontrakcije i koristi se za elektrostimulaciju mišića. Povišenjem frekvencija struje stvara se posebna vrsta elektromagnetskog polja što čini radiovalove ili radio frekvenciju.

Radiovalovi djeluju na tkivo putem djelovanja na molekule vode pri čemu se one rotiraju uz oslobađanje energije u obliku topline s brojnim efektima na tkivo. Zadnjih par godina bilježi se nagli porast primjene uređaja koji koriste radiovalove u estetskokorektivnim zahvatima. Prvi uređaj takvog tipa bio je Thermage koji daje nevjerojatne rezultate, no izrazita bolnost tretmana zasjenjuje rezultate. Drugi uređaji koriste kombinaciju radiovalova s optičkom energijom. Budućnost u estetskokorektivnim tretmanima označavaju uređaji koji koriste radiovalove te postavljaju potpuno nove standarde.

KAKO DJELUJU RADIOVALOVI?

Djeluju na molekule vode te izazivaju rotaciju njenih molekula pri čemu se oslobađa energija u obliku topline koja kontrolirano zagrijava tkivo uz brojne učinke na njega. Što tkivo ima više vode u sebi, to je bolji efekt radiovalova, što se posebno odnosi na celulit gdje se u tkivu nalazi višak zadržane tekućine. Radiovalovi se koriste tokom cijele godine bez obzira na boju kože. Sunce nema nikakav utjecaj na tretmane radiovalova. Oni se pomoću posebnih nastavaka prenose na kožu, pri čemu ne dolazi do nikakvog oštećenja kože. Koristi se unipolarni i bipolarni nastavak. Ovisno o mjestu primjene i cilju tretmana odabiremo vrstu nastavka. Unipolarni nastavak služi za dubinsko zagrijavanje tkiva do 2 cm ispod površine kože dok bipolarni nastavak prodire 5 do 6 mm ispod površine kože.

Dobrobit ovakvog načina zagrijavanja kože je u tome što se u potpunosti zaobilazi površinski sloj i postižu visoke, strogo kontrolirane temperature u dubinskim tkivima bez oštećenja. Tkivo s visokim sadržajem vode (krv, mišići, područja s celulitom) posjeduju najviše električnu kondukciju. Kost posjeduje nisku električnu kondukciju zbog koje električni protok ne ulazi u samu kost, nego se kreće oko nje.

Celulit i povećani obim tijela

Kod zastoja limfne i venske cirkulacije dolazi do nakupljanja masti i otoka zbog zadržane tekućine i štetnih tvari u tkivu. Povećane masne stanice također pridonose slaboj cirkulaciji.

Zagrijavanje tkiva radiovalovima pojačava cirkulaciju i limfnu drenažu jer se žile šire.
Radiovalovima se razbija membrana masnih stanica pri čemu one svoj sadržaj izbace u vensku cirkulaciju i limfni sustav, a sve se zajedno izbacuje putem mokraće. Pojačava se lučenje spojeva koji potiču pojačanu razgradnju masnih stanica. Efekat se može usporediti i s liposukcijom, ali bez neželjenih efekata i bez boli. Još jedan bitan efekt je zatezanje kože tijela i jačanje muskulature.

Lice, vrat i dekolte
Dužina tretmana do 120 minuta
Potrebno 6 tretmana
Preporučuje se raditi 2–3 puta sedmično
Održavati 1 puta mjesečno

Tu se postižu izvanredni rezultati. Koža odmah poprima sjaj, izgleda mlađe, glatka je, zategnuta, elastična i napeta. Zateže kožu oko očiju, smanjuje podočnjake, podižu se vjeđe i obrve, opušteni vrat i obrazi, smanjuje podbradak. 

Smanjivanje bora na licu i oko očiju - RF tretmanima znatno se ublažavaju nazolabijalne bore, bore na čelu i oko očiju, koje se doslovno peglaju. Potiče se obnova starog i proizvodnja novog kolagena, što znatno poboljšava izgled i strukturu kože. Koža dobiva na tonusu, jedrija je, čvršća i napetija, te joj se vraća zdrava, ružičasta boja.

Podizanje vjeđa i obrva - Spuštene vjeđe podižu se u samo nekoliko tretmana, oči postaju otvorenije, drenira se višak tekućine koji se nakuplja zbog nepravilna protoka limfe, pa se smanjuju i otečeni podočnjaci.

Podbradak - Dubinskim zagrijavanjem masnog tkiva i uništenjem masnih stanica RF valovi znatno smanjuju podbradak, a zbog regeneracije kolagena taj dio kože se zateže, pa se i sam podbradak vidno smanjuje.

Zatezanje opuštene kože - Mlohava i opuštena koža može nastati kao rezultat naglog rastezanja kože ili gubitka masnog tkiva zbog starenja. U oba slučaja dolazi do jakog oštećenja vezivnog tkiva, a često i pucanja kolagenih i elastinskih vlakana. RF valovima moguće je takvu kožu znatno zategnuti i poboljšati joj tonus i napetost zbog regeneracije kolagenih vlakana i vraćanja tonusa kože. Pošto se obnavlja kolagen, stvara se nova kolagenska armatura koja opet stvara vlastiti metabolizam. Zato se rezultati s vremenom sve više poboljšavaju. Dobiveni rezultati se održavaju jednom mjesečno i to garantuje dugotrajne rezultate.

I TO NIJE SVE

Osim nevjerovatnih učinaka na smanjenje obima tijela i uklanjanje celulita, zatezanja lica, vrata i dekoltea, radiovalovima se vrlo uspješno rješavaju i neki drugi problemi na koži. Tako se znatno smanjuju i sužavaju pore i mašćenje lica, tretiraju akne, podiže i učvršćuje stražnjica, ublažavaju strije.

AKNE

Kod akni se normalizira lučenje sebuma i na taj se način reguliraju akne. Dolazi do promjena sastava loja a miteseri se manje stvaraju. Poticanjem stvaranja kolagena dolazi do uklanjanja ožiljaka od akni. Radiovalovi su trenutačno najbolja metoda za liječenje akni, a posebno onih hormonski uvjetovanih.

STRIJE


Posljedica prebrzog rastezanja kože pod uticajem raznih faktora (trudnoća, pubertet, naglo debljanje, kortikosteroidna terapija...), a najbitnija je genetska predispozicija koja diktira kvalitetu kolagenih vlakana. Oštećenje i kidanje vlakana rezultira dubljim ili plićim paralelnim "kanalićima" na koži ljubičaste do bijele boje. U tretiranju strija bolje rezultate uvijek daju one koje su još uvijek pigmentirane i protkane mnoštvom krvnih žilica. RF-om se regenerira kolagen, smanjuje dubina i širina strija i uglavnom uspijeva zadržati pigment, koža se na tim mjestima zateže i uglađuje, pa su strije manje vidljive.

PODIZANJE STRAŽNJICE


Regenerirajući kolagen, RF valovi jačaju i osnažuju vezivno tkivo kože, a zagrijavanjem masnog tkiva dolazi do otapanja viška masnih ćelija, što rezultira znatnim podizanjem stražnjice.

NAČIN RADA S UREĐAJEM SA RADIOVALOVIMA

Metoda je vrlo ugodna, topla i djeluje blago uspavljujuće. Dužina tretmana ovisi o površini koja se tretira, brzina tretmana kojom se postiže željena temperatura određuje dužinu tretmana jer kod nekog se postiže brže, a kod nekog treba više vremena za isti efekt.
  • Za lice i vrat potrebno je 30 do 120 minuta, 2–3 puta sedmično, ukupno 6 tretmana.
  • Za tijelo 60 - 150 minuta, dva puta mjesečno (na istom području), ukupno 6 tretmana. Nakon jednog tretmana već je vidljiva promjena.
Za održavanje preporučuje se jednom mjesečno. Tretmani RF-om provode se ciljano na ugroženim mjestima, a vrijeme jednog tretmana ovisi o površini, to jest o veličini dijela tijela koji se tretira, Vrijeme trajanja rezultata ovisi o starosnoj dobi i kvaliteti kože.

Kome se tretman ne preporučuje?
  • trudnicama
  • kod pacemakera ili drugih ugrađenih električnih uređaja
  • kod autoimunih bolesti
  • kod uzimanja lijeka Roaccutana i Neotigasona unazad 1 godine
  • kod epilepsije
  • kod metalnih implantanata na mjestu tretmana
Jesu li moguće komplikacije? Ima li metoda kakvog utjecaja na zdravlje?

Osim kratkotrajnog crvenila ne postoje druge posljedice. Teoretski, moguća je manja opekotina no zbog jakog hlađenja kože i kontroliranog mjerenja temperature to je praktički nemoguće. Sama metoda nema nikakvog štetnog utjecaja na zdravlje jer se inače radiovalovi ne bi uspješno koristili u medicini dugi niz godina. Nakon tretmana možete se našminkati i nastaviti svakodnevne aktivnosti.

Kada su vidljivi prvi rezultati?

U većini slučajeva promjene se vide ili osjete nakon prvog, odnosno drugog tretmana, ovisno za koju se svrhu koristi tretman. Što se promjene ranije vide to će biti bolji konačni rezultat. Tokom vremena, u narednih godinu dana, možete očekivati svakodnevna poboljšanja nakon zadnjeg tretmana, te se konačni rezultat vidi 6 do 12 mjeseci nakon zadnjeg tretmana. Sa sigurnošću se može ustvrditi da osobe koje se pridržavaju određenih uputa o prehrani i tjelesnoj aktivnosti imaju dugoročno zadovoljavajuće rezultate.
Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno