Pearl laser

Pearl laser (podmlađivanje kože)

Sada na tržištu postoji mnogo uređaja i metoda koji se koriste u estetskoj medicini s ciljem pomlađivanja lica i tijela. Ali na žalost, sve metode ne donose očekivane rezultate. Na zamjenu starim i često neučinkovitim metodama, došlo je lasersko pomlađivanje kože. Laserska tehnologija vrlo aktivno koristi se u mnogim područjima kozmetologije:od anti-age tretmana do korekcije tijela i uklanjanje dlačica.

Slijedeći svjetske trendove na polju podmlađivanja, Farah centar ima nekoliko laserskih tehnologija koje u kombinaciji sa drugim tretmanima daju vrsne rezultate u ovom segmentu. Stalne edukacije, kontakti sa vrhunskim stručnjacima i najsavremenija tehnologija opravdavaju naziv Farah centra jednim od najopremljenijih i najkvalitetnijih centara na Balkanu na polju kozmetologije.
Dermatološko kozmetički centar Farah “obogaćen” je još jednom novom laserskom metodom podmlađivanja:

Laserska tehnika Pearl (laserski piling)
Pearl je laserski postupak pomlađivanja kože kojim uklanjamo nepravilnosti kože nastale starenjem, oštećenja izazvana suncem, te manje ožiljke i bore. Tijekom tretmana laser djeluje na površinske slojeve kože nježno ih uklanjajući uz stvaranje prirodnog zaštitnog sloja na koži djelovanjem topline zbog čega je potrebno kraće vrijeme oporavka. Laserski snop svjetla djeluje na kožu kroz šablonu sa sitnim tačkicama. Pearl Fractional laser šalje impulse svjetla koje ostavljaju sitne rupice u koži. Izazvana oštećenja ispod površine kože se izbacuju na površinu dok se prirodnim putem stvara novo vezivno tkivo, pri čemu površina kože, kao i okolna koža, ostaje neoštećena.

Prvi rezultati vidljivi su nakon 3-5 dana kada se površinski sloj oljušti i otkrije novu, zdravu i vitalnu kožu. Istovremeno, djelovanjem topline na dublje slojeve kože potiče se sinteza novih kolagenih vlakana. Konačni učinak je zdrava, poput bisera sjajna koža sa znatno manje bora, ujednačene pigmentacije i mladenačkog izgleda. Ovi tretmani se rade u jesen, zimu i rano proljeće. Ljeti se ne rade zbog mogućnosti oštećenja kože (sunčevi zraci).

Koliko traje oporavak nakon tretmana?
Vrijeme oporavka je individualno od 4 do 7 dana, ali cijelo vrijeme možete uz adekvatnu zaštitu obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Možda nećete moći prisustvovati važnim društvenim događanjima jer će Vam lice biti ružičasto ili crveno nekoliko dana.

Šta osjećate tokom tretmana?
Osjeća se lagano peckanje. Ukoliko bismo zamislili skalu boli od 1 do 10, nelagodan osjećaj bi se mogao rangirati između 2 i 3. Neposredno nakon ovog tretmana osjećaj je kao da ste malo izgorjeli na suncu, a otprilike tako ćete i izgledati. Na lice se nekoliko dana nanose preporučene kreme uz potpuno izbjegavanje sunca.

Koliko tretmana se preporučuje?
U ovisnosti o stanju Vaše kože, potrebno je napraviti 1 do 3 tretmana. Razmak između tretmana je 1 mjesec ili više kako bi se vidio konačan rezultat prethodnog postupka.

Može li Pearl biti dio kombinirane terapije?
Pearl može biti u kombinaciji s drugim Cutera laserima kao što je Genesis ili laser za trajnu epilaciju ili vaskularne promjene, a također se može kombinirati sa hijaluronskim punjačima (filerima) za kožu, Botox-om. Doktor će Vam dati sve potrebne informacije o mogućoj kombiniranoj terapiji.

Pearl u poređenju s drugim laserskim postupcima!
Cutera Pearl laser svojom optimalnom valnom duljinom ima učinkovitije djelovanje na pojedine strukture kože uz znatno manje mogućnosti za neželjene posljedice. Konačni rezultat je zdrava i sjajna koža sa znatno manje bora, ujednačene pigmentacije i mladenačkog izgleda.

Ko je kandidat za Pearl?
Idealni kandidati su pacijenti svijetle ili srednje tamne puti i sa suncem oštećenom kožom te s ožiljcima i borama.

Ima li Cutera FDA odobrenje za Pearl laser?
Da, Cutera je dobila FDA odobrenje u martu 2007 godine.
Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno