BDR - Inteligentni tretman

BDR - Inteligentni tretman kože | DKC Farah Tuzla i Sarajevo

BEAUTY DEFECT REPAIR (BDR) je tretman kojeg karakteriziramo kao tretman između kozmetike i medicine. Nježan je kao kozmetički tretman, a ima učinak medicinskog tretmana.

Vodeći neinvazivni sistem tretmana lica iz Njemačke, BDR je mnogo više od uređaja ili režima njege kože; to je zasebna filozofija tretiranja kože koja koristi tehnologije prihvaćene iz dermatologije i estetske medicine kako bi podmladila kožu na svim nivoima.

Kako funkcioniše?

Svi problemi, od bora preko akni, gubitka tonusa do hiperpigmentacije prouzrokovani su disbalansom funkcije kože. BDR sustav njege je sveobuhvatni pristup, spoj moderne tehnologije i najsuvremenije aktivne tvari. Namijenjen je svim tipovima kože, za sve dobne skupine. Ova najnovija metoda u svijetu kozmetologije namijenjena je za intenzivnu njegu kože, poboljšanje strukture kože, minimalizaciju problema. Stimuliraju metabolizam stanica i reaktivnu funkciju kože. Čiste kožu i djeluju protiv hiperpigmentacijskih mrlja.

BDR (beauty defect repair) TRETMAN - faze:

  1. BIOLOŠKI PILING (limunska, mliječna te glikolna kiselina) – smanjuje lučenje žlijezda, osvježava boju kože, smanjuje pore, pigmentacijske mrlje, dubinu bora, masnoću i sjaj.
  2. CLEAR&FRESH - mikrodermoabrazija – utiče na gornji sloj kože, uklanja odumrle stanice kože, pročišćava pore, poboljšava mikrocirkulaciju i apsorpciju hranjivih tvari. Korektivni (obnavljajući) tretman posebno namijenjen za masnu, problematičnu kožu.
  3. FRESH&GLOW – stimulacija XL, vitalnost i svježina – ugodno i bezbolno mikrootvaranje epidermisa da bi se omogućio trenutni i intenzivni prijenos aktivnih tvari koje se koriste u tretmanu, smanjuje mimičke bore, poboljšava elastičnost kože.
  4. CELL REPAIR – stimulacija  XS – glavna funkcija je mezoterapija ili alternativa injekcijama za bore. Oživljava funkciju kože u borama i ožiljcima, stimulira stvaranje kolagena i elastina.

Ovaj tretman je najbolje raditi kao cjelovit, ali se može raditi i u fazama pa tako:

  • 1+2: BIOLOŠKI PILING+CLEAR&FRESH (mikrodermoabrazija), preporučujemo za čišćenje kože i poboljšanje mikrocirkulacije
  • 1+2+3: BIOLOŠKI PILING+CLEAR&FRESH+FRESH&GLOW - preporučujemo za čišćenje kože, stimulaciju stvaranja kolagena, podmlađivanje
  • 1+2+3+4 Cjelovit BDR tretman: BIOLOŠKI PILING+CLEAR&FRESH+FRESH&GLOW+CELL REPAIR - preporučujemo za čišćenje kože, stimulaciju stvaranja kolagena, podmlađivanje, ishranu kože
Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno