Klasični tretman lica

Klasični tretman lica | DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Klasični tretman lica | DKC Farah Tuzla i Sarajevo

Klassični tretman lica je osnovni tretman i smatra se higijenskim tretmanom. Preduslov je za zdravlje i ljepotu kože i preporučuje se bez obzira da li imate posebnih problema sa kožom lica ili ne, a naročito je neophodan kod problematične kože (kože sa aknama).

Tretman lica klasičnom mehaničkom obradom problematičnih dijelova ubraja se u najstarije, ali i najzahtjevnije kozmetičke tretmane. Nečistoće koje se sakupljaju u porama ne predstavljaju samo estetski problem, već i onemogućuju hranjivim svojstvima preparata za njegu da nahrane kožu. Nerijetko je upravo klasični tretman, u kombinaciji s vrhunskim proizvodima preparativne kozmetike i svakodnevom njegom, neophodan za očuvanje zdravlja i ljepote kože lica. Uz svu naprednu tehnologiju u kozmetičkoj industriji, ovaj tretman ostaje ključan i najjasniji je dokaz stručnosti kozmetičara. 

Tretman problematične kože započinjemo razgovorom klijenta sa doktorom i utvrđivanjem mogućih uzroka za određeno stanje kože. Tada doktor određuje lokalnu terapiju (izbor preparata je veliki). Uz lokalnu terapiju je potrebno odrediti i adekvatne tablete - antibiotici ili preparati retinoične kiseline, svaki od tih preparata ima svoje specifičnosti, u pogledu dužine liječenja, nuspojava i očekivanih rezultata i ne smiju se uzimati samovoljno - bez nadzora doktora. Naravno, sastavni dio liječenja je i klasični tretman lica. 

Liječenje problematične kože je pod stalnim nadzorom doktora i u zavisnosti od težine problema, zavisi i dužina perioda liječenja. Jako je bitna strpljivost, povjerenje i discipliniranost klijenta 

U Dermatološko kozmetičkom centru Farah, klasični tretman lica se izvodi prema pravilima savremene kozmetologije u nekoliko faza. U toku tretmana vrši se oblikovanje obrva i masaža ruku.

TRETMAN UKLJUČUJE

  1. detaljna analiza tipa kože, detekcija osnovnih problema i izbor adekvatne preparativne kozmetike
  2. odstranjivanje šminke (up šminkanje)
  3. piling
  4. priprema lica za čišćenje sa ciljem otvaranja pora (ozoniranje, masaža, komprese)
  5. čišćenje lica (ekstrakcija komedona, otvaranje milijarnih cisti)
  6. sterilizacija
  7. zatvaranje pora nanošenjem odgovarajuće maske
  8. nanošenje odgovarajuće kreme

Tretman traje 60 do 90 min i preporučuje se da se kod mješovite kože radi svakih 20 - 25 dana, kod masne kože svakih 10-15 dana, a kod aknozne svakih 7 dana do sanacije problema. Naravno, vremenski intervali se određuju individualno s ciljem postizanja zdravog i njegovanog izgleda lica.

Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno