Vulkansko kamenje - DKC Farah

HOT STONE – MASAŽA VULKANSKIM KAMENJEM

Hot Stone masaža ili masaža vrućim kamenjem je specijalna vrsta masaže u kojoj se koristi glatko zagrijano kamenje za opuštanje mišića. Kamenje je najčešće bazalt, crni vulkanski kamen koji jako dobro upija i zadržava toplinu. Ovo je prvenstveno vrlo ugodna i relaksirajuća vrsta masaže. Toplina kamenja pomaže pri opuštanju ukoćenih mišića, poboljšava cirkulaciju i umiruje živčani sustav. Kamenje se grije u vodi, najčešće u električnom grijaču sa termostatom, pa se njegova temperatura može mijenjati po volji.

Upotreba vrućeg kamenja seže u davna vremena ali u današnje vrijeme se je počela masovnije koristiti 1993. godine. Mary Hannigan Nelson uvela je novi način masaže nazvan LaStone u Arizoni i od tada je ova vrsta masaže u stalnom porastu.

Šta se događa tijekom Hot Stone masaže?

Prije nego dođete kamenje se dezinficira i zagrije. Na početku masaže koristi se ulje kako bi kamenje lakše klizilo po kllijentovoj koži. Kozmetičarka uvijek prvo drži kamenje u ruci i sa tako zagrijanom rukom dodiruje klijenta kako bi provjerila temperaturu kamenja. Leđa se masiraju glatkim i plosnatim kamenjem malo većim od jajeta. Nakon masaže kamenje se može postaviti po važnim točkama duž kralježnice i lumbalnog dijela leđa.

Nakon što se okrenete na leđa, kozmetičarka koristi manje kamenje za masažu lica i vrata. Kamenje se može postaviti u klijentove dlanove, ili između prstiju, u svrhu poboljšanja cirkulacije.  Većina ljudi toplinu vrućeg kamenja doživljava kao vrlo ugodnu. Hot Stone masaža je dobra za ljude kojima je često zima, imaju hladne noge, odnosno imaju problema sa cirkulacijom. Također je vrlo povoljna za one koji imaju problema sa napetošću u mišićima, a preferiraju lagane masaže. Toplina opušta mišiće i dozvoljava kozmetičarki da ih masira bez velikog pritiska.

Efekti:

  • poboljšana cirkulacija,
  • opuštanje mišića,
  • eliminacija negativne energije zbog prisustva minerala u kamenju,
  • uspostavljanje novih pozitivnih energetskih tokova čime se postiže fizička i duhovna ravnoteža. 

Tipična Hot stone masaža traje 90 minuta!

Image
Image

Zakažite masažu

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno